tirol

Tirol

Tirol
Tirol is een provincie van Oostenrijk die vooral bekend staat om de hoge bergen en de mogelijkheden om sportief je vakantie door te brengen. Tirol heeft veel te bieden en is daarom ook erg geliefd. De inwoners van Tirol zijn erg trots op hun provincie en ze zullen je graag hun gebruiken en gewoontes laten zien.

Sporten
In Tirol kun je heerlijk genieten van de verschillende activiteiten op het gebied van sport. Je kunt bergwandelingen maken, mountainbiken, paragliden, gebruik maken van de vele via ferrata’s, paardrijden of een canyoning tocht maken. In het Zillertal hebben ze hier nog een schepje bovenop gedaan en kun je via speciaal aangelegde kabelbanen door en over het landschap vliegen. Tirol is ook rijk aan prachtige meren waar je fantastisch in kunt zwemmen.

Bijzondere bergen
De hoogste berg van Oostenrijk, de Grosglockner, ligt op de grens van Tirol en Karinthië. Op deze berg is goed te zien hoe de gletscher, die hier eeuwenlang heeft gelegen, steeds verder verdwijnt. De berg zelf is prachtig om te zien en door de omgeving en de natuur waan je je in een ongerept stukje van de wereld. Hier vind je ook de murmeltiere, de knaagdieren die enkel op grote hoogtes leven. Als je een prachtig uitzicht wilt hebben is de Hohe Salve een aanrader. Deze berg heeft een opvallend uiterlijk door de afgeronde bovenkant en is makkelijk te bereiken door middel van een lift. Ook de Nordkette die hoog boven Innsbruck uit torent is een aanrader om te bezoeken. Verder zijn de Grossvenediger, de Wilde Kaiser, de Finkenberg en de Hintertuxer gletscher een aanrader.

Almabtrieb
Wat erg leuk is om mee te maken in Tirol is de almabtrieb. Deze vindt plaats in het najaar, waarbij de koeien de almen weer verlaten. De koeien zijn op deze dag prachtig versierd en zijn een lust voor het oog. De almabtrieb is een groot feest in Tirol waarbij je onder andere van vele regionale gerechten en hapjes kunt genieten.

Alpbach
Als je op vakantie wilt in een bijzondere plaats in Tirol, dan zou je Alpbach moeten proberen. Alpbach is uitgeroepen tot mooiste dorp van Oostenrijk en mooiste bloemendorp van Europa. Hier vind je prachtig versierde huizen in de traditionele Tirolse bouwstijl. Je bent hier zeer welkom.