Sint Maarten

Sint Maarten is eenSt-Maarten-Kaart eiland gelegen in de Caraïbische Zee, behorend tot de Bovenwindse Eilanden. Het eiland bestaat uit twee gedeeltes, het Noordelijke (Franse) gedeelte en het Zuidelijke (Nederlandse) gedeelte. Tot 10-10-2010 was dit een speciale gemeente binnen Nederland, maar het is autonoom geworden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Vrijwel zonder uitzondering is het Franse gedeelte van het eiland mooier dan het Nederlandse gedeelte.

 

Top 10 bezienswaardigheden van Sint Maarten

 1. Duiken: Duiken is Duiken op St Maartenprachtig op heel veel plaatsen, maar niet zo
  bijzonder als op Sint Maarten. De onderwater wereld op dit plekje van de Caraïben is prachtig en bied enorm veel plezier. De meest bekende duik locaties zijn Great Bay en Cable Reef;
 2. Stranden: Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, kindvriendelijke stranden, watersport stranden, alles kan en alles mag op de stranden van Sint Maarten. Little Beach is meer geschikt voor kinderen. Great Bay beach is een hip strandje aan de boulevard. De rest van de stranden is om lekker tot rust te komen en daar kun je prachtig snorkelen.
 3. Marigot: Port St. Marigot St MaartenLouis en Marina Port la Royale, hier moet je zijn voor de exclusievere diners en kun je leuk shoppen. Vaak zijn hier ook markten met lekkernijen van de oorspronkelijke bevolking.
 4. Fort Amsterdam: Dit fort aan de St. Annabaai werd gebouwd in 1635. Dit fort is bijzonder groot en indrukwekkend om te zien. Een deel is open voor bezichtiging, maar niet alles is daarvoor open.
 5. Little Beach/Great Bay: Deze twee stranden zijn parelwit en bieden veel plezier voor de watersport en voor de kleine kinderen is het ook leuk. Aan deze stranden kan je ook luxe faciliteiten vinden. Als het helder is kan je vanaf Little Beach Saba en St. Eustatius liggen.
 6. Golfen: Golf liefhebbers kunnen hun clubs laten zwaaien op dit eiland. Er is een golfbaan bij Simpson Bay Lagoon. Er is een 18 holes golfbaan. Het is de enige golfbaan op Sint Maarten.
 7. Eilandhoppen: Sint Maarten
  Philipsburg St Maarten is zeer geschikt om vanaf daar naar verschillende
  eilanden te bezoeken. Andere kleine paradijzen kan je heel makkelijk bereiken. Je kan per zeilboot, catamaran of privé jacht naar deze eilanden te varen.
 8. Philipsburg: 
  Philipsburg is de hoofstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten. Het oude gerechtsgebouw heeft heel veel verschillende functies gehad. In de twee hoofdstraten, Front Street en Back Street, vind je de meeste winkels in het stadje.
 9. Zeilen: Het hele Caraïbische gebied is geschikt om te zeilen, maar vanaf Sint Maarten kan je races doen. De Heineken Regatta staat er heel bekend om.
 10. Trouwen: Vanaf SintSt Maarten trouwlocatie Maarten kun je ook trouwen! Er gaat wel een hele hoop voorbereiding aan vooraf, maar het is een prachtige locatie om te trouwen. Onder water kan je ook trouwen, ja echt waar! Controleer wel goed welke documenten je nodig hebt om te trouwen op dit paradijs!