Mindervaliden vakantie

Het op vakantie gaan als mindervaliden is niet altijd even makkelijk. Er zijn natuurlijk verschillende beperkingen mogelijk maar een beperking als niet of niet ver kunnen lopen is vaak al voldoende om 90-99% van alle keus af te laten vallen.

Welke problemen ervaar je op een mindervaliden vakantie?

Hoge trappen deze zijn wij in Nederland niet gewend door het veel al platte landschap. Een hoge trap kan voor iemand met kortademigheid of astma al snel te veel zijn. Iemand die afhankelijk is van een rolstoel kan de trap helemaal niet op en zelfs een iets stijle helling is al te veel. Het vervoer te plaatsen is veelal niet berekend op mindervaliden gasten, zowel naar de lunch als naar een plaatselijke markt/excursie laat dit vaak te wensen over.

Wat kunt u doen uw reis aangenamer te maken?

Goed oriënteren naar een geschikt hotel. Hierbij moet u kijken of het hotel mindervaliden vriendelijk is. Dit kunt u doen door bij verschillende touroperators te kijken naar hotels en faciliteiten. Hier kunt u al snel zien hoe de omgeving is en hoe het hotel in elkaar steekt.
Waar moet u op letten:

– Hoogte verschillen binnen en buiten het hotel
– Toilet
– Lift
– Vervoers mogelijkheden (taxi)
– Excursies voor mindervaliden (als u dit wilt)

De meeste van deze dingen kunt u vinden bij de hotel informatie en uit reviews van hotelbezoekers die u voor zijn gegaan. Daarnaast kunt u bellen met een servicedesk medewerker van 1 van de touroperators.

Gelukkige mindervaliden