Corcovado

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Corcovado? Het is zeker de moeite waard om dat een keer te doen! Er is geen website van het park beschikbaar dus ik probeer je een zo goed mogelijk advies te geven. Er zijn wel sites van reisbureaus, forums, hotels, tour operators en blogs waar je informatie kan winnen over het park. Deze actuele informatie heb ik voor je verzameld van gidsen, parkwachters en medewerkers van het parkkantoor. Ik ga het hier hebben over het bezoeken van het park en hoe je op de plek van bestemming komt.Corcovado Kaart

Hoe bezoek je het park?

Het park ligt in het zuiden van Costa Rica, aan de kust van de Pacifische Oceaan, gelegen op het schiereiland Osa. Corcovado is ruim tien keer zo groot als de Veluwe met een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Om het park te bezoeken heb je een toegangsbewijs nodig. Entreekaarten zijn te verkrijgen in hotels/tour operators waar je verblijft in Drake Bay, Puerto Jimenez of Carate. In de maanden van september t/m november (regenseizoen), worden de tours niet dagelijks georganiseerd. De tours zijn gebonden aan een minimum aantal bezoekers, tenzij je een exclusieve tour wil boeken en betalen.

Flora en fauna

In het park zijn verschillende ecosystemen te vinden, namelijk:

  • Regenwoud;
  • Mangroves;
  • Moerassen;
  • Riffen en
  • Jungle.

In het park zijn ook veel dieren te vinden zoals poema’s, tapirs en jaguars. Het zijn allemaal dieren in het park die een grote habitat nodig hebben om te kunnen overleven. Door velen wordt het gezien als één van de meest intens biologische plekken ter wereld. Dit gebied is ook erg belangrijk voor biologen en onderzoekers uit de hele wereld.

Corcovado biedt 124 soorten zoogdieren, 50 vleermuissoorten, 375 vogelsoorten, 66 soorten vissen, 71 reptielen, 46 amfibieën, 2 krokodillensoorten, 4 verschillende schildpadden (Playa Llorona is de vindplek van deze diersoort), 70 verschillende soorten krabben en meer dan 8000 verschillende soorten insecten. Wat heel bijzonder is in dit park, is dat je diversiteit tussen vier soorten apen kan vinden. Ook is het heel bijzonder dat je veel nachtdieren overdag kan spotten.