bonaire

Bonaire

Bonaire vormt samen met Aruba en Curaçao de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De eilanden liggen in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee.

Bijzondere gemeente

Bonaire is vanaf 2010, samen met de eilanden Sint Eustatius en Saba, een bijzondere gemeente van Nederland. Samen met deze eiland vormt Bonaire de BES-eilanden. Omdat Bonaire ver van de andere twee BES-eilanden is verwijderd zijn er veel onderlinge verschillen.

Hoofdstad

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. De stad is met ruim 12000 inwoners ook de grootste plaats van het eiland. De lokale bevolking noemt de stad ook wel Playa. Kralendijk is niet de oudste nederzetting van het eiland, dat is het plaatsje Rincon, Spaans voor “hoek”.

Bezienswaardigheden

Hieronder volgt een lijstje van bezienswaardigheden op het eiland Bonaire.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Het Washington Slagbaai National Park is een natuurreservaat verspreid over ruim 5600 hectare grond in het noordwesten van het eiland. Naast educatieve activiteiten zijn er ook voldoende recreatieve activiteiten als tours per mountainbike en auto.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een klein eilandje voor de kust van Bonaire. Het beschermde gebied is voornamelijk vlakke land met enkele cactussoorten en struiken. Het eiland staat bekend om zijn zeepaarden en zeeschildpadden.

Lac

Lac is een ondiepe lagune die van groot belang is voor verschillende dieren waaronder de zeeschildpad.

Bonaire Museum

Het enige officiële museum van Bonaire is gevestigd Kralendijk en verschaft informatie over de (culturele) historie van het eiland. Naast prehistorische voorwerpen kan men er ook een 760 jaar oud skelet bekijken. Het gebouw is in 1885 gebouwd en is in de typische stijl van landhuizen op het eiland.

Goto meer

Het meer vormt een reservaat voor talloze flamingo’s. Tevens functioneert het meer als voederplaats voor diverse dieren. Bij het meer is een uitkijkplaats te vinden waar u ultiem kunt genieten van een schitterend uitzicht op het meer en de omgeving.