Vrije keuze in uw vakantiebestemming: Griekenland en Lille

Ieder jaar zijn er honderdduizenden vluchten naar het buitenland. Of dit nu voor vakantie is of om zaken te doen. Deze bestemmingen worden gekozen door uw werkgever in overeenstemming met de andere partij. Maar als u op vakantie gaat heeft u zelf de keuze waar u heen wilt gaan. Gaat u dit jaar liever naar Griekenland? Of toch liever naar Turkije? Who know? U heeft alle keuze en hoeft met niemand rekening te houden alleen u.

 

Griekenland anno 2015

 

Griekenland is anno 2015 flink gedaald qua interesse door de economische situatie rond het land. Griekenland wordt waarschijnlijk los gekoppeld van de Europese Unie. Mits zij zich kunnen aanpassen op een aantal criteria die naar ons idee niet haalbaar zijn. Griekenland moest het jaren hebben van haar toerisme. Meer dan 10% van alle inkomsten kwamen binnen van toeristen. Als deze inkomsten wegvallen zal het land alleen maar verder in de sleur raken, maar dat is nu even niet ons probleem. Het gaat er nu om dat Griekenland een geweldig land is om een vakantie door te brengen. Het is verschrikkelijk leuk om met de hele familie naar Kreta te gaan en te genieten van de Griekse cultuur. Voor de jongeren is een van de partyeilanden leuk, maar voor de ouderen is er nu iets speciaals. Genaamd Precious Locations. Precious Locations is een online boekingsplatform voor speciale reizen naar, voor alsnog alleen, Griekenland.

Op www.preciouslocations.nl kun je eenvoudig een reis boeken. Het unieke is dat dit hotels zijn in gebieden waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen.

 

Anders naar Lille

 

Een ander alternatief is Lille in Frankrijk. Lille wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd vanwege zijn 360 graden turn-around. Het is inmiddels een trendy stad die zeer geschikt is al stedentrip stad. Wilt u een lang weekend weg? Dan is Lille de juiste keuze voor u. Kijk op www.lillefrankrijk.nl voor meer informatie.

Tirol

Tirol
Tirol is een provincie van Oostenrijk die vooral bekend staat om de hoge bergen en de mogelijkheden om sportief je vakantie door te brengen. Tirol heeft veel te bieden en is daarom ook erg geliefd. De inwoners van Tirol zijn erg trots op hun provincie en ze zullen je graag hun gebruiken en gewoontes laten zien.

Sporten
In Tirol kun je heerlijk genieten van de verschillende activiteiten op het gebied van sport. Je kunt bergwandelingen maken, mountainbiken, paragliden, gebruik maken van de vele via ferrata’s, paardrijden of een canyoning tocht maken. In het Zillertal hebben ze hier nog een schepje bovenop gedaan en kun je via speciaal aangelegde kabelbanen door en over het landschap vliegen. Tirol is ook rijk aan prachtige meren waar je fantastisch in kunt zwemmen.

Bijzondere bergen
De hoogste berg van Oostenrijk, de Grosglockner, ligt op de grens van Tirol en Karinthië. Op deze berg is goed te zien hoe de gletscher, die hier eeuwenlang heeft gelegen, steeds verder verdwijnt. De berg zelf is prachtig om te zien en door de omgeving en de natuur waan je je in een ongerept stukje van de wereld. Hier vind je ook de murmeltiere, de knaagdieren die enkel op grote hoogtes leven. Als je een prachtig uitzicht wilt hebben is de Hohe Salve een aanrader. Deze berg heeft een opvallend uiterlijk door de afgeronde bovenkant en is makkelijk te bereiken door middel van een lift. Ook de Nordkette die hoog boven Innsbruck uit torent is een aanrader om te bezoeken. Verder zijn de Grossvenediger, de Wilde Kaiser, de Finkenberg en de Hintertuxer gletscher een aanrader.

Almabtrieb
Wat erg leuk is om mee te maken in Tirol is de almabtrieb. Deze vindt plaats in het najaar, waarbij de koeien de almen weer verlaten. De koeien zijn op deze dag prachtig versierd en zijn een lust voor het oog. De almabtrieb is een groot feest in Tirol waarbij je onder andere van vele regionale gerechten en hapjes kunt genieten.

Alpbach
Als je op vakantie wilt in een bijzondere plaats in Tirol, dan zou je Alpbach moeten proberen. Alpbach is uitgeroepen tot mooiste dorp van Oostenrijk en mooiste bloemendorp van Europa. Hier vind je prachtig versierde huizen in de traditionele Tirolse bouwstijl. Je bent hier zeer welkom.

 

 

Vaarvakantie

Je bent gek op varen, wil het liefst iedere dag op het water zitten. Maar helaas je hebt geen eigen boot. Dan is de oplossing; een boot huren in je vakantie. Je kunt alle soorten bootjes huren. Van klein tot groot, van zeilboten tot volledige huisboten. De huurprijs is natuurlijk afhankelijk van het soort boot dat je huurt. Een klein open bootje zal beduidend minder kosten dan een volledig ingericht huis boot waarmee je lekker over sloot en plas van Friesland tuft. Het lijkt veel geld, maar je spaart wel het hele jaar het onderhoud en stalling uit. In dat licht bezien vallen de kosten weer mee.

Krijg je een boot zomaar mee
Dat is gelukkig niet zo, zeker voor de grotere schepen moet je kunnen laten zien dat je enige ervaring hebt en de regels op het water kent. Dit geldt zowel voor de zeilschepen als de motorboten. Ben je in het bezit van een vaarbewijs, dan is er geen probleem. Het kan zijn dat de verhuurder alsnog aan je vraagt hoeveel ervaring je hebt en of je wilt laten zien of je met de boot om kan gaan. En dat is maar goed ook. Stel je voor dat iedereen zomaar het water op mag, zonder enige kennis. Het leed zou niet te overzien zijn. Nu al gebeuren er veel ongelukken in de zomer wanneer het aantal bootjes op het water explosief toeneemt.

Waar kun je boten huren
In de noordelijke provincies, zoals Friesland, Groningen en Drenthe zijn de meeste verhuurders van zeil- en motorboten. Je hebt hier keuze uit tal van soorten. Zeker in Friesland kun je dan meteen de meren op en beginnen met je vakantie gevoel. Meren genoeg in Friesland om je hele vakantie rond te brengen. Wil je liever wat meer varen, dan is het IJsselmeer of de Waddenzee ook dichtbij. In drie weken kun je hele afstand afleggen en toch het relaxte vakantiegevoel houden. Lekker op het water.

Bonaire

Bonaire vormt samen met Aruba en Curaçao de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De eilanden liggen in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee.

Bijzondere gemeente

Bonaire is vanaf 2010, samen met de eilanden Sint Eustatius en Saba, een bijzondere gemeente van Nederland. Samen met deze eiland vormt Bonaire de BES-eilanden. Omdat Bonaire ver van de andere twee BES-eilanden is verwijderd zijn er veel onderlinge verschillen.

Hoofdstad

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. De stad is met ruim 12000 inwoners ook de grootste plaats van het eiland. De lokale bevolking noemt de stad ook wel Playa. Kralendijk is niet de oudste nederzetting van het eiland, dat is het plaatsje Rincon, Spaans voor “hoek”.

Bezienswaardigheden

Hieronder volgt een lijstje van bezienswaardigheden op het eiland Bonaire.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Het Washington Slagbaai National Park is een natuurreservaat verspreid over ruim 5600 hectare grond in het noordwesten van het eiland. Naast educatieve activiteiten zijn er ook voldoende recreatieve activiteiten als tours per mountainbike en auto.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een klein eilandje voor de kust van Bonaire. Het beschermde gebied is voornamelijk vlakke land met enkele cactussoorten en struiken. Het eiland staat bekend om zijn zeepaarden en zeeschildpadden.

Lac

Lac is een ondiepe lagune die van groot belang is voor verschillende dieren waaronder de zeeschildpad.

Bonaire Museum

Het enige officiële museum van Bonaire is gevestigd Kralendijk en verschaft informatie over de (culturele) historie van het eiland. Naast prehistorische voorwerpen kan men er ook een 760 jaar oud skelet bekijken. Het gebouw is in 1885 gebouwd en is in de typische stijl van landhuizen op het eiland.

Goto meer

Het meer vormt een reservaat voor talloze flamingo’s. Tevens functioneert het meer als voederplaats voor diverse dieren. Bij het meer is een uitkijkplaats te vinden waar u ultiem kunt genieten van een schitterend uitzicht op het meer en de omgeving.

Mindervaliden vakantie

Het op vakantie gaan als mindervaliden is niet altijd even makkelijk. Er zijn natuurlijk verschillende beperkingen mogelijk maar een beperking als niet of niet ver kunnen lopen is vaak al voldoende om 90-99% van alle keus af te laten vallen.

Welke problemen ervaar je op een mindervaliden vakantie?

Hoge trappen deze zijn wij in Nederland niet gewend door het veel al platte landschap. Een hoge trap kan voor iemand met kortademigheid of astma al snel te veel zijn. Iemand die afhankelijk is van een rolstoel kan de trap helemaal niet op en zelfs een iets stijle helling is al te veel. Het vervoer te plaatsen is veelal niet berekend op mindervaliden gasten, zowel naar de lunch als naar een plaatselijke markt/excursie laat dit vaak te wensen over.

Wat kunt u doen uw reis aangenamer te maken?

Goed oriënteren naar een geschikt hotel. Hierbij moet u kijken of het hotel mindervaliden vriendelijk is. Dit kunt u doen door bij verschillende touroperators te kijken naar hotels en faciliteiten. Hier kunt u al snel zien hoe de omgeving is en hoe het hotel in elkaar steekt.
Waar moet u op letten:

– Hoogte verschillen binnen en buiten het hotel
– Toilet
– Lift
– Vervoers mogelijkheden (taxi)
– Excursies voor mindervaliden (als u dit wilt)

De meeste van deze dingen kunt u vinden bij de hotel informatie en uit reviews van hotelbezoekers die u voor zijn gegaan. Daarnaast kunt u bellen met een servicedesk medewerker van 1 van de touroperators.

Gelukkige mindervaliden

Corcovado

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Corcovado? Het is zeker de moeite waard om dat een keer te doen! Er is geen website van het park beschikbaar dus ik probeer je een zo goed mogelijk advies te geven. Er zijn wel sites van reisbureaus, forums, hotels, tour operators en blogs waar je informatie kan winnen over het park. Deze actuele informatie heb ik voor je verzameld van gidsen, parkwachters en medewerkers van het parkkantoor. Ik ga het hier hebben over het bezoeken van het park en hoe je op de plek van bestemming komt.Corcovado Kaart

Hoe bezoek je het park?

Het park ligt in het zuiden van Costa Rica, aan de kust van de Pacifische Oceaan, gelegen op het schiereiland Osa. Corcovado is ruim tien keer zo groot als de Veluwe met een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Om het park te bezoeken heb je een toegangsbewijs nodig. Entreekaarten zijn te verkrijgen in hotels/tour operators waar je verblijft in Drake Bay, Puerto Jimenez of Carate. In de maanden van september t/m november (regenseizoen), worden de tours niet dagelijks georganiseerd. De tours zijn gebonden aan een minimum aantal bezoekers, tenzij je een exclusieve tour wil boeken en betalen.

Flora en fauna

In het park zijn verschillende ecosystemen te vinden, namelijk:

 • Regenwoud;
 • Mangroves;
 • Moerassen;
 • Riffen en
 • Jungle.

In het park zijn ook veel dieren te vinden zoals poema’s, tapirs en jaguars. Het zijn allemaal dieren in het park die een grote habitat nodig hebben om te kunnen overleven. Door velen wordt het gezien als één van de meest intens biologische plekken ter wereld. Dit gebied is ook erg belangrijk voor biologen en onderzoekers uit de hele wereld.

Corcovado biedt 124 soorten zoogdieren, 50 vleermuissoorten, 375 vogelsoorten, 66 soorten vissen, 71 reptielen, 46 amfibieën, 2 krokodillensoorten, 4 verschillende schildpadden (Playa Llorona is de vindplek van deze diersoort), 70 verschillende soorten krabben en meer dan 8000 verschillende soorten insecten. Wat heel bijzonder is in dit park, is dat je diversiteit tussen vier soorten apen kan vinden. Ook is het heel bijzonder dat je veel nachtdieren overdag kan spotten.

Sint Maarten

Sint Maarten is eenSt-Maarten-Kaart eiland gelegen in de Caraïbische Zee, behorend tot de Bovenwindse Eilanden. Het eiland bestaat uit twee gedeeltes, het Noordelijke (Franse) gedeelte en het Zuidelijke (Nederlandse) gedeelte. Tot 10-10-2010 was dit een speciale gemeente binnen Nederland, maar het is autonoom geworden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Vrijwel zonder uitzondering is het Franse gedeelte van het eiland mooier dan het Nederlandse gedeelte.

 

Top 10 bezienswaardigheden van Sint Maarten

 1. Duiken: Duiken is Duiken op St Maartenprachtig op heel veel plaatsen, maar niet zo
  bijzonder als op Sint Maarten. De onderwater wereld op dit plekje van de Caraïben is prachtig en bied enorm veel plezier. De meest bekende duik locaties zijn Great Bay en Cable Reef;
 2. Stranden: Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, kindvriendelijke stranden, watersport stranden, alles kan en alles mag op de stranden van Sint Maarten. Little Beach is meer geschikt voor kinderen. Great Bay beach is een hip strandje aan de boulevard. De rest van de stranden is om lekker tot rust te komen en daar kun je prachtig snorkelen.
 3. Marigot: Port St. Marigot St MaartenLouis en Marina Port la Royale, hier moet je zijn voor de exclusievere diners en kun je leuk shoppen. Vaak zijn hier ook markten met lekkernijen van de oorspronkelijke bevolking.
 4. Fort Amsterdam: Dit fort aan de St. Annabaai werd gebouwd in 1635. Dit fort is bijzonder groot en indrukwekkend om te zien. Een deel is open voor bezichtiging, maar niet alles is daarvoor open.
 5. Little Beach/Great Bay: Deze twee stranden zijn parelwit en bieden veel plezier voor de watersport en voor de kleine kinderen is het ook leuk. Aan deze stranden kan je ook luxe faciliteiten vinden. Als het helder is kan je vanaf Little Beach Saba en St. Eustatius liggen.
 6. Golfen: Golf liefhebbers kunnen hun clubs laten zwaaien op dit eiland. Er is een golfbaan bij Simpson Bay Lagoon. Er is een 18 holes golfbaan. Het is de enige golfbaan op Sint Maarten.
 7. Eilandhoppen: Sint Maarten
  Philipsburg St Maarten is zeer geschikt om vanaf daar naar verschillende
  eilanden te bezoeken. Andere kleine paradijzen kan je heel makkelijk bereiken. Je kan per zeilboot, catamaran of privé jacht naar deze eilanden te varen.
 8. Philipsburg: 
  Philipsburg is de hoofstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten. Het oude gerechtsgebouw heeft heel veel verschillende functies gehad. In de twee hoofdstraten, Front Street en Back Street, vind je de meeste winkels in het stadje.
 9. Zeilen: Het hele Caraïbische gebied is geschikt om te zeilen, maar vanaf Sint Maarten kan je races doen. De Heineken Regatta staat er heel bekend om.
 10. Trouwen: Vanaf SintSt Maarten trouwlocatie Maarten kun je ook trouwen! Er gaat wel een hele hoop voorbereiding aan vooraf, maar het is een prachtige locatie om te trouwen. Onder water kan je ook trouwen, ja echt waar! Controleer wel goed welke documenten je nodig hebt om te trouwen op dit paradijs!

Aruba

Aruba

Aruba trekt ongeveer een 1.000.000 bezoekers per jaar, de meeste uit N-Amerika en omgeving Venezuela, hierdoor behoort Aruba tot 1 van de meest populaire Caribische eiland bestemmingen. Wat maakt Aruba zo populair? Km’s lange stranden, sommige rustig en kalm en anderen met sterke wind en flinke golven, maar ook 1e klas hotels, gokken in de casino’s, winkelen en tientallen gelegenheden om lekker uit te gaan en te eten. U vindt alles op aruba voor een geslaagd verblijf.

Diegene die op zoek is naar leven, actie, mooie stranden, en bars te over, vindt in Aruba de ideale vakantiebestemming.

AQUA FANTASY AQUAPARK

In hotel Aqua Fantasy kunt u met de hele familie een topvakantie beleven! Onbeperkt toegang tot een waterpark van 60.000 m2. Ook zit je hier pal aan het zandstrand van Kusadasi. Als je boekt, dan is er ook een nederlandstalige kidsclub. Dat betekent een vakantie vol dolle belevenissen met de gekke vakantievriendjes Ko en Kiki! Ga ook nog een dag op excursie naar Efese , een oude stad vol met ruïnes uit lang grijs verleden.

Fun for kids

Bij Hotel Aqua Fantasy kan de pret niet meer op! Je kunt meedoen aan meerdere tal van (watersport)activiteiten. In het hotel vind je meerdere bowlingbanen en je kunt sporten uitproberen, boogschieten of een potje tafelvoetbal of een potje tennis. Sport liefhebbers kunnen op het strand meedoen aan sporten als strandvolley en/of strandvoetbal, watersportliefhebbers kunnen een kano huren, waterfietsen of windsurfen (tegen betaling) en ook in de zwembaden wordt van alles georganiseerd.

Op vakantie met een baby en/of kleine kinderen

Waterpret

Maar liefst 26 verschillende glijbanen, een lagune, watervallen, een wildwaterrivier en verschillende restaurants en bars vind je in waterpark Aqua Fantasy in Kusadasi in Turkije bij 5* Hotel Aqua Fantasy. En bij het hotel vind je er nog eens negen! Waterliefhebbers kunnen hun lol niet op! Dit hotel valt niet voor niets onder het Slplash! waterpark vakantie label van Arke.